Discurs censurat

Discurs censurat

Bona tarda a tots i totes, socis i sòcies compromisàries, junta directiva:

Avui no parlo en nom propi, sino en el nom d’en Manel Suñé, soci del FCB 61901 i soci compromissari i soci i membre de la Plataforma ConsultaQatar, que malauradament no podrà estar present avui entre nosaltres, ja que en aquests moments està recuperant-se a l’habitació número 1 de la Unitat de Cremats de la Vall d’Hebrón. Malauradament també, la junta no ha permés que un soci no compromissari de l’esmentada plataforma el pogués substituir. Per mi, és un honor i un orgull substituir-lo.
I és un honor i un orgull perquè això em permet dirigir-me avui a aquesta assamblea en nom dels 5736 socis que han avalat la proposta d’un referèndum sobre la conveniència o no de la publicitat amb la Qatar Foundation.
Hauriem tots de donar les gràcies a aquests 5736 socis. Aquests socis han permés que avui vostés tinguin la opció de expressar la seva opinió sobre aquesta qüestió. . No tinguin el més mínim dubte que sense la força d´aquests avals, la junta directiva no hauria sotmés de cap manera aquest tema a la seva ratificació.
Senyors, aquestes 5736 consocis volen un referéndum on puguin votar els 120000 socis amb dret a vot del FCBarcelona. És per això que nosaltres avui els demanem que escoltin aquests socis, i en un exercici de responsabilitat i generositat votin en Blanc. Votar en blanc és votar Referendum.

Avui senyors compromisaris, tenen tres opcions:

1.- Votar Si a l´acord amb la Qatar Foundation. Els arguments favorables han estat exposats ampliament pel vicepresident senyor Javier Faus
2.- Votar No a l´acord amb la Qatar Foundation. Lamentablement avui no s´han pogut exposar en igualtat de condicions, recursos informàtics, durada en temps i format, els arguments contraris a aquest acord.
3.- Votar en blanc.Votar Referendum. Entenem que aquesta és la opció més transparent, la més plural i la més participativa. Donguin confiança als seus consocis, i que siguem TOTS els qui tinguem el dret a decidir i a poder participar. Votin en blanc, Votin Referendum

A continuació els exposarem els arguments pels quals creiem que votar en blanc/Votar Referéndum és la millor de totes les opcions.

1.- És la expressió màxima de la participació. Donar l´oportunitat a que TOTS els socis puguin votar en una de les decisions més trascendentals de la història del club.
2.- Respectant profundament l´organ suprem del club que és l´assamblea, avui en el millor dels casos la decissió que es prengui, sigui quina sigui, contarà com a màxim amb el suport del 0,5% de la massa social del club. Un 0,5% de socis que han estat escollits de forma aleatòria o orgànica i que només es representen a si mateixos. No creuen que serà més democràtic que aquesta decisió la prenguin TOTS els socis?
3.- Avui la votació, s´iniciarà amb aproximadament uns 60 vots a favor del patrocini de Qatar. Els 20 de la junta, els 6 de la comisió econòmica, els 6 de la comisió juridica, i els 25 triats directament per la junta directiva. Totalment legal, però la pregunta és obvia, és just? El mateix diriem si aquests 60 vots fosin en contra del patrocini de Qatar, seria igualment injust.
4.- Hem demanat per escrit i en persona que la votació d´avui fos secreta. La junta s’hi ha negat. Segons els estatuts del club, es potestat de la mesa de l´assamblea que el vot sigui secret. En ple segle 21, ens és dificil d´entendre que un dels principis més bàsics de la democràcia moderna, el vot secret, avui no es contempli com una opció. Obviament en un referéndum el vot si seria secret.
5.- Si votem referéndum, s´obrirà un periode de debat i reflexió previ, on totes les parts tan les favorables com les contràries podran exposar els seus arguments. Obtindriem transparència, i tindriem una explicació detallada del que és realment el patrocini de Qatar (partit amistós, publicitat estàtica, petos entrenament i el seu valor real, si havien altres alternatives, i si realment la millor opció econòmica i d´imatge és la Qatar Foundation)
6.- parlem d’Unicef. La junta defensa que relegar Unicef ha estat necessari per assegurar la viabilitat del Barça a llarg termini.
Segons ens va dir Javier Faus, d´aqui a dos anys el barça ja no estarà en situació econòmica critica. Per tant durant dos anys, proposem:

Que el barça fomenti una campanya per mantenir UNICEF a la samarreta del FCB. Una campanya solidaria a tres nivells.
1.- Nivell aficionat. La pàgina de facebook oficial del FCB, ha superat la xifra de 20 mil-lions de fans. Si cada un d´aquests aficionats posen 2 euros a l´any per mantenir UNICEF a la samarreta. Podriem arribar a obtenir la màgica xifra de 40M euros a l´any.
2.- Nivell petites empreses i establiments. Hi han molts barcelonistes, socis i aficionats, que són propietaris de petites empreses i establiments comercials. Si es fes una aportació a fons perdut a determinar durant un any per mantenir UNICEF a la samarreta, i a canvi s´obtingués un distintiu oficial del club, on es podria llegir “Aquest establiment o empresa ha col-laborat a mantenir UNICEF a la samarreta del FCB”.
3.- Nivell global, gran empresa. Es podria aconseguir que una gran marca s´associés al club mantenint UNICEF a la samarreta. Ens consta que en el passat,una multinacional podria arribar a aportar fins a 15 M euros a l´any per associar-se a UNICEF i al Barça

7.- No demanem que no expressin la seva opinió respecte al patrocini. En el referendum ja ho faran, Aplacin el seu vot, votin en blanc votin referendum.
8.- No tinguin cap por de votar en blanc/votar referendum. Estem plenament convençuts que si avui a la sala surten més vots en blanc que no pas Si o No. No tinguin cap dubte, que l´actual junta directiva que ens ha demostrat que escolta al soci, ben segur iniciarà els mecanismes adients per promoure un referendum sobre el patrocini de la Qatar Foundation.

Concluint,

.- 5736 socis volen un referendum, Personalitats destacades de l’entorn barcelonista, com ara, XAVIER BOSCH, ANTONI BASSAS, BERNAT SOLER, JOSEP MARIA MINGUELLA, RICARD TORQUEMADA, PERE ESCOBAR entre altres, han expresat publicament que si tinguessin la oportunitat votarien per l´opció d´ un Referendum sobre el patrocini de la Qatar Foundation. Avui vostés socis compromisaris, tenen aquesta oportunitat en forma de vot en blanc, siguin valents i votin Referendum

Deixeu-nos fer menció del pregó de les festes de la Mercé del mestre Puyal. Només un breu extracte: “els ciutadans tenim força, els ciutadans tenim molta força, i si ho sabem, i si l´usem, podem condicionar el futur. Això ha de ser la democràcia, creure que nosaltres depenem de nosaltres. Si els catalans anem junts, SÓM IMBATIBLES” El mestre Puyal amb aquest discurs ens ha fet obrir els ulls. Si només cambiem una paraula, ciutadans per barcelonistes, sigui quin sigui el resultat del referendum ens farà ser IMBATIBLES, ja que s´haurà pres una decisió per part de TOTS els socis, els autèntics propietaris del club.

.- Per acabar, volem explicar-vos una de les experiències més gratificants de la nostra odissea a la recerca del avals; vam tenir l´honor de conèixer el senyor Evarist Murtra, Tres dels promotors de CQ varem tenir el privilegi de poder parlar durant més de dues hores amb la persona més influent del barcelonisme dels darrers anys, el senyor Murtra és el culpable de que tan UNICEF com PEP GUARDIOLA estiguin avui presents al FC Barcelona. El senyor Murtra ens va fer una pregunta que ens va fer reflexionar i debatre molt a tots nosaltres. Ens va dir: penseu que és el millor per al barça, i en funció de la resposta actueu en consequència. Senyors compromisaris, nosaltres avui no tenim cap dubte que és el millor per al barça. El millor per al Barça és que la decisió de portar Qatar Foundation a la samarreta sigui refrendada per TOTS els socis del FC Barcelona. Els hi demanem per darrer cop, humilment, amb la força dels 5736 avals que volen referendum, que facin un exercici de generositat i grandesa, i depositin la seva confiança a TOTS els socis de poder decidir i participar. TOTS sóm el Barça.

Vota en Blanc. Vota referèndum..

Visca el Barça, visca Catalunya.

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web